Forma-1-es hétvége 5000 forint alatt? Lehetséges!

Elkölthetsz százezreket, de megúszhatod okosan is. Elmondom, hogyan!

Minden évben tömeges hisztéria kíséri a Forma-1-es Magyar Nagydíjat. Sorra születnek a beszámolók arról, hogy 1000 forint egy üveg ásványvíz, hogy 40 ezer forint alatt nem tud jóllakni a család. Sokan ostorozzák úgy az eseményt, hogy még csak a környéken se jártak, de ez az ő dolguk. Ami sokkal fontosabb, hogy felhívjam a figyelmet az ésszerűség elvére! Így ne menj tönkre a Hungaroringen, röviden!

Forma-1 nézős starter kit (ezeket úgyis otthonról hozod):
Napszemüveg, baseball sapi, törölköző (nyakra), kapásból 3 liter víz (beengedik), étvágy szerint kaja (beengedik), szotyi, kézfertőtlenítő, naptej. Ezekre azért van szükség, mert a lelátók többnyire fedetlenek, így egy hasonlóan forró hétvégén 1 óra alatt ráéghetsz az ülésre.

És akkor a tuti:
Szilasliget megállótól 50 méterre található egy kulturált italozó, ami ilyenkor finn színekben pompázik. Igen, ez „Finn Kocsma”, amiről elsőre azt hinnéd, hogy nagy lehúzás az egész – már csak azért is, mert északi barátaink jóval többet keresnek nálunk. Hoppácsaka! Mi az, hogy egy kávé és egy egész jó szendvics együtt mindössze 450 forint?

A ring felé menet a Bajcsy-Zsilinszky utca következik, ahol nagyjából félúton egy újabb resti várja a tikkadt szurkolókat. Egész nagy rántott húsos szendvics (salival, parival, majonézzel) + sör = 850 forint.

Az úton becsületkasszás fiatalok osztogatnak vizet és limonádét. Kedves történet, ott csörög a százas.

A ringen belül magasak az árak, de miért állnál sorban egy saslikért, ha van nálad otthoni kaja? No és persze a tűző napon amúgy se fogsz éhezni, arról nem is beszélve, hogy ilyenkor berúgni kb. életveszély. Dobozos sör: 7 – 900 forint, mentes: 600.

És akkor az összegzés, két napra:
Szombat:
HÉV (oda vissza): 500 forint
Hideg mentes sör az időmérőre: 600 forint
Egy finom „termelői” limonádé (becsületből): 100 forint
Gyors szendvics + egy nem vizezett sör: 850 forint
Vasárnap:
Kávé és szendvics: 450 forint
Sör a futamra, utánra: 1600 forint
Limonádé most nem, de egy 100-as a perselybe.
HÉV (oda-vissza): 500 forint
ÖSSZESEN: 4700 forint

Mi az üzenet? Észszerűség, praktikum és vidámság. Lehetne az egyik új nemzeti jellemzőnk, nem?

* Érdekes dolog volt 12 év után újra kint járni. Jó hír, hogy fejleszteni szeretnék az infrastruktúrát. Mondjuk lenne mit, de így romantikus.

Facebook Comments