Szerelem, csajoknak: ilyenek a mai férfiak

Nem értik a nők! Mi történt a mai fiatal férfiakkal?

 

 

 

Egyre többet hallani a céljaikat vesztett, az életükkel mit kezdeni nem tudó fiatal férfiakról, azokról a korunkbeliekről, akik sorra buknak el például a magánéletben is. Mai írásunkban a jelenség egyik tünetével foglalkozunk, amivel szeretnénk kicsit közelebb hozni az egymástól egyre jobban eltávolodó női és férfi napozót.

Sok nő és lány panaszkodik az elsatnyult férfiakról, azokról, akik otthon (a szülői házban) élnek, nincsenek céljaik, és egyszerűen nem lehet velük párkapcsolatot kialakítani. Ez nem azért van, mert több százezer agglegény országa vagyunk. A dolgok hátterében egy begyulladt problémacsomó feszül, aminek vívódásokkal járó feszültségét a szenvedők inkább lefojtanak valahová jó mélyre, ahol izmos kis démonok várják a széthulló férfiasság finom kis darabkáit. A látszólag érthetetlen jelenséget néma kiáltások kísérik, íme néhány ezek közül.

Nem keresek eleget ahhoz, hogy biztosítani tudjam magam és a párom kényelmet. Nem vagyok elég jó a munkámban. Nem vagyok elég elegáns, izmos és sármos. Körülményeim miatt nálam sokkal jobb srácok az esélyesebbek. Nincs “piaci” értékem.

Az a helyzet, hogy egyre több férfi érzi úgy, hogy kirúgták alóla a talajt. A súlyosbodó önbizalomhiány újabb problémákat szül, amire egyre szélsőségesebb reakciók érkeznek. Az önmagában bizonytalan férfi falakat épít maga köré, nem vállal kockázatot és könnyen leválhat a valóságról. Például nem költözik el otthonról, virtuális valóságba menekül, szükségleteit digitális csatornákon keresztül elégíti ki, mert ez az életmód nem jár valódi veszteségekkel. Azok az érintettek, akik meg kint maradnak a piacon megpróbálnak mindent megúszni. A belső labilitás nem teszi lehetővé az érzelmi elmélyülést, mert az első problémánál inkább lelépnek, amitől gyávának tűnnek és felületesnek. Nem csoda, hogy a kiábrándult nők egy idő után inkább menekülnek a karrierbe, mintsem hogy görcsösen keressék a hozzájuk illő vadászt.

A “globális boldogtalanság kft.” elhitette a férfiakkal azt, hogy nem éri meg felnőni, mert az egy sor súlyos kockázattal jár. Elhitették velük, hogy a minőségi párkapcsolat üzemeltetése elzár a élményekkel teli, a férfiasság kiteljesedését jelentő élet lehetőségétől, meg hát minek is kötelezzék el magukat, ha úgyis válás lesz a vége. Minek vállalják be ezt a veszteséggel teli kockázatot, ha mindez megúszható? Megúszható, de milyen áron? A könnyed, felelőtlen életmód álbiztonsága meghosszabbítja a gyerekkort, a kötelezettségek híján keletkezett szabadidőt pedig könnyed, de üres tartalmakkal töltik ki. Ennek következménye, hogy 30-32 évesen sem állnak készen a nagybetűs férfi létre, de még egy hosszabb érzelmi kapcsolatot sem tudnak kiépíteni.

Facebook Comments