Egy jó könyv az indián nyárra

Gillian Flynn – Holtodiglan ajánló.

Úgy érzem ez a hónap gyilkosságos sztoriké lesz, miután sorozat ajánlómban is egy nyomozás történetét ajánlottam figyelmedbe.
A most hozott könyvvel kapcsolatos első reakcióm azt volt, hogy „hűűűű”, aztán „jézusom” utána meg már azt sem tudtam mi történik. A lapok haladtával egy érzelmi hullámvasútra váltottam bérletet, amin pechemre nem volt vészfék.

Mikor aztán végre azt hittem, hogy megértettem a történetet, na akkor hullott minden darabokra. Íme a rövid ismertető: Nick és Amy újságírók. Egy press-bulin találkoztak. Mind a ketten más-más családból származnak. Amy gazdag famíliából jött, szülei konkrétan belőle, pontosabban az Elképesztő Amy könyvekből gazdagodtak meg. Szerető családban élt, harmonikus szülői kapcsolatban.

Nick ennél sokkal szerényebb körülmények közül jött, minden sikerét, saját magának köszönheti. Amy és Nick nagyszerűen kiegészítik egymást, a legjobbat hozza ki belőlük a kapcsolat, éppen ezért összeházasodtak. Jött a válság, s mindketten elveszítik munkájukat. Közben Nick szülei megbetegednek és megoldásként hazaköltöznek a fiúékhoz. Az ötödik házassági évfordulón Amy rejtélyes módon eltűnik, és minden jel a jóképű férj bűnösségére utal. Amy naplójának részleteiből és a jelenben futó történetszálból izgalmas lélektani thriller bontakozik ki.

A könyvből egyébként egy Oscar-jelölt film is született Ben Géza Affleck és Rosamund Pike őrületes játékával.

-= Szanyi Lili =-

Facebook Comments